Olika steg i språkutveckling

1

2

3

Att lyssna och att prata


Att lyssna är ett av de viktigaste stegen till ett nytt språk.

Börja med att lyssna och försök hitta språkets "melodi".

Försök sen härma uttalen, artikulera med alla muskler i ansiktet. Det är inte ovanligt att man får träningsvärk i början.


Att prata är oftast den roligaste biten. Man måste våga säga fel..

Det är bra om man har någon att träna med, annars prova och spela in när ni pratar och lyssna av era egna uttal. 

Göra en resa och prova din färdighet i språket är också väldigt nyttigt.


Jag kan utbilda i alla nivåer från grundskola till styrelserummet.

Skriva och Grammatik


Använder vi flera sinnen under inlärningsprocessen, lär man sig fortare, är allmänt känt. Skriva är en viktig nyckel till detta, när man är nybörjare, kan skriva meddelanden på mobilen vara en bra nivå. Längre fram kan man börja skriva om sin dag eller texter till vykort. Att översätta texter från musik kan vara ett trevligt sätt, när man fått upp ordförrådet.


Grammatiken är de viktigaste byggstenarna för ett språk.  Att träna och lära sig språkets grammatik underlättar inlärningen både i skrift och uttal.

Ett bra sätt att träna grammatik är att lära sig nya ord.  När man ska lära sig nya ord bör man (1) uttala ordet (2) stava till det (3) ta reda på ordets betydelse (4) sätt in ordet i meningar (5) skriv en mening med ordet minst tre gånger 

Företagskontakter


Tid är pengar och det gäller speciellt när det gäller att göra affärer, makten i att behärska ett språk går aldrig att överskatta.

Om ni behöver en anpassad språkutbildning för enskilda eller grupper, tveka inte att kontakta mig så sätter vi ihop en utbildningsplan anpassad till era behov.


Att lära sig ett nytt språk kan öppna dörren till många nya marknader och framtida affärer. Kontakta mig så hjälper jag er att börja resan mot nya affärer.